keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Turisti @Helsinki

Kuten jo edellisessä merkinnässä mainitsin niin kävimme koulun kaa pyörähtää Helsingissä katsomassa Suomalainen koru 1600-2009 -näyttelyn ja Picasso -näyttelyn.
Lähdimme aamusta koululta bussilla kohti Helsinkiä ja ensimmäistä kohdettamme Designmuseota. Matka meni ihan mukavasti; alku matkasta koomaillen ja loppu matkasta nauraen. Itte oisin voinu seilailla pitkin Helsinkii bussilla ja kyylätä ihmisiä. Kommentointi oli kyl kivointa. Kuten mm. yksi luokkalaiseni huusi yhdessä kohtaa ''Kattokaa, tummahipiäinen ihminen!'' Ja naurujen jälkeen tokas sit vaa et ei sentää sanonu rumasti ;)

Desingmuseolle päästessämme ajoimme ensinnäkin yksisuuntaisella väärään suuntaan ja purkauduimme siinä samalla x) Ja kyl muute hitotti ku tiesin tasan tarkkaan missä oltii ja silti en ollu ikinä sitä designmuseota honannu vaikka oonki jonottanu keikoille melkee siin vieressä (sijaitsee siis n. Glorian ja Johanneksen kirkon välissä). Mut museoon päästyämme koin suuren alemmuuskompleksin. Ne ol iha törkeen hienoi korui ja en kyl ikinä voi yltää samalle tasolle. Ne ideat ja esityskuvat ja ah, kaikki ol nii ihanii. Parhaiten jäi kyl mieleen sellain koru sarja joka näytti ku se ois tehty jostain eläimen selkänikamista ja kalan ruodoista sekä sellain silikoonista tehty kaulakoru. Ko. kaula härpäkkeen kohdalla ilmotin et teen sellasen päättötyöks x) Kun saatiin sitten sumottuu kauppakin läpi niin sai lähteä itsenäisesti siirtymään Ateneumille.

Saatuamme oman porukan kasaan neuvoimme eka ykkösii et miten sinne Ateneumille oikee pääsee kunnes honattiin Harri Syrjäsen koruliike. Sinne siis! Paikka oli jo valmiiksi pieni ja viellä kun sinne tunki melkee parikymmentä opiskeliaa ni oli aikast ahdasta. Katteltii korut läpi jonka jälkeen moikattiin Harri ja lähettii ettii jotaa ruokapaikkaa. Päädyimme sitten Kluuviin Picniciin syömään. Sit ennen lähtöö venattii ihmisii vessasta ni siin keskel sitä kauppakeskusta ol sellain vihree lava jonka päällä ol erikokosii kivii. Siihe tul sit sellain pikku poika joka osas just just kävellä ja se kävi sit heiluttelee niit kivii. Alko naurattaa iha kivastee sit kavereitten kaa ku se pikku poika alko levittelee käsii ja pitää suutaan auki tyylii 'miks näit kivii on näin monta?!'. Se ol aika ihana ^.^

Sitten Ateneumiin kivasti sillee takaovesta ku oli sit ryhmä varaus tehty ni katottii vähä pitkää sitä jonoo joka pilkotti rakennuksen viertä pitkin. Tuli sellain fiilis et ois voinu menee lällättää niille et 'häähää me päästääki jo sisälle xp'... En sit kyl menny. Picasson näyttelystä ei paljoo kyl jääny mielee ku melkeimpä käveltii se vaa läpi ku ei siel ollu kiva olla ku sit porukkaa oli iha hirveest vaik ol arkipäivä kello kakstoist varmaa. Muutaman maalauksen muistan näöltää ja ne veistokset. Muhun toi Picasso ei sillee iske ku must on kivempi kattoo sellasii kuvii mist tietää et mist alkaa käsi ja loppuu jalka. Siks siel yläkerras malttoki pysähtyy kunnol kattoo joitain taului kuten Poika ja Varis, Metsän siimeksessä ja Taistelevat Metsot. Siin tulee aina nii hieno fiilis ku näkee sellaset kuvat mitä on kaikis koulukirjois ollu.
Ku oltii kaikki huoneet käyty ni lähettii sit vessojen kautta lätkii sielt. Meil ol pari tuntii sit aikaa hengata Helsingis ennen kuin bussi läks. Käytiin sit Foorumis josta lähtii Hanna kaa käymää Kampissa. Tai mie sen sinne tahoin viiä ku dude ei ollu ikinä Blibossa käyny ni pitihän se siel sit käyttää x) Pyörähdeltii sit kauppoi läpi ihan vaa aikaa kuluttaen ja sit mentiiki bussille ja takas Kouskii päin. Alkumatkasta oli juttujen paska ja meininki hysteerinen. Loppumatka meni sit taas kuolaten koomaamisen ja nukkumisen aikana.
Reissu oli kiva, kannatti käydä :)

Tän päivä pyhitin sit lepäämisille. Muu perhe läks Lappeenrantaan siskon pelii kattoo ja mie jäin sit koirien kaa kottii. Äiti herätti yhen aikaa ja sainki aamupalaks sit makaroonilaatikkoo eli brunssiks män ;) Mitään järkevää en oo saanu oikeestaa aikaseks paitti et siivoilin huonetta ja lakkasin kynteni uusiks. Kivat pinkit leobardikuosilla ja glitterillä <3

Holá~

4 kommenttia:

 1. Pakko kysyy: Eiks Harri Syrjä oo se ihme kokki?

  >:)

  VastaaPoista
 2. Eiku aijaa joku Syrjänen. Eiks seki oo joku kokki tai muuten vaa hullu?

  >:D

  VastaaPoista
 3. On joo kokki mut tää on eri Harri Syrjänen ;)

  VastaaPoista
 4. Aww teil oli siisti reissu. Ateneumista tulee vaa mielee se meijän 9lk kuvis/mediaviestintä -retki :] <3

  Ja noi kynnet ♥ Oot tyttö hyvä!

  VastaaPoista