keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Valaisu osaston välkyin tuikku?! Not...

Juu siis olen nytte onnellisesti sanonut heipat läksyille pariksi kuukaudeksi ja lähtenyt töihin. Kyllä, töihin! Meil alko työssäoppimis jakso, joka on sen 7 viikkoo ja välissä on sit toi syysloma myöskin. Pääsin sitten yhden luokkalaiseni kanssa TO:hon Taito Kymenlaakso ry:hyn. Taito Kymenlaakso on tälläinen Kouvola talolla toimiva systeemi, joka pitää aikuisille käsityö kursseja paperista rautalankaan.

Pääsimme heti ekana päivänä tutustumaan tähän paperin sukulaiseen, pahviin. Leikkelimme 20 sellu-pellava pahvia 12 palaan. Pahvi oli ihan törkeen raskasta leikata, koska se oli niin kovaa. Yhtä kartonkia leikkasi sen 15min, joten päivä meni aika lepposastee sit leikellessä. Meille luvattii et jos huomiseks löytyis sit pehmeempää matskuu nii saatii sit kanaverkkoo... Ja se oli pehmeempää!! Siitä sitten olemme väännelly kranssia. Yheksän tuntii siihe vääntämiseen saa uhrattua ihan kevyesti. Kattoo saadaako huomen tehä tosta selu-pellava pahvista taas sellasta mössöö jossa kranssi sitten uitetaan ;))

Tykkään työpaikastani ja kuuden tunnin päivistä ^^. Saa tehä kaikkee jännää ja uutta. Uusia tekniikoita voi sit soveltaa koulu hommiinkin.

Suurinta hupaa päivän aikana on ensinnäkin ne kurssilaiset joilla ikää 50-80 vuotta. Jutut on nii pirun hyvii et siit saa revittyy hupii pitkäks aikaa. Toinen hupa tulee ilmastoinnista. Kouvolatalolla on tuo musiikki opisto toisessa päässä rakennusta mitä me olemme. Ilmastoinnin kautta saa kuulla mahtavaa live musaa. Ollaa saatu nauttia oopperasta, torvista ja huiluista. Luksusta!! ;))

Tarinoin viikonlopun jälkeen varmaankin lisää, kun käväisen lauantaina suuressa pääkaupungissamme Helsingissä ja luultavasti huomenna kokeilen vesimarmorointia kynsiini. Tästä löytyy kuva japanilaisesta ネイルマスターBOOK by ネイルUP! (nailmaster book by nail up!) kirjasesta jossa on kuvat kohdittain vesimarmoroinnista ja alareunassa millaisia kuvioita saa aikaseksi.
Huom! Ohjeissa numerot pitää lukea takaperin 5 ->
Katsotaan sitten mitä sotkuja olen saanut aikaiseksi.

Adiós!

2 kommenttia:

 1. Hiiienot tuli kynsistä sitten.

  Ja tajusin et eipä me paljoo kuvii otettu Hesan reissulta möh möh.

  VastaaPoista
 2. HEI,
  MISTÄ SAIT TUOTA SELLUPELLAVA-PAHVIA? HALUAISIN ITSEKIN TEHDÄ KOTONA, NIIN MISTÄ SITÄ VOI TILATA?
  T.Tanja

  VastaaPoista